A szükség

Azt tapasztaltuk, hogy ez a kérdés nem csak mibennünk, hanem a sok, a betegséggel eleinte egyedül küzdő reumatológiai betegben felvetődik. Nem véletlen, hogy a különböző betegegyesületek megalakulása több évtizedes múltra tekint vissza.

Céljuk az az érdekképviselet, mely összefogja egy adott betegségcsoporthoz tartozó egyéneket. A reumatológiai betegek körében is több betegszervezet alakult. A XXI. század vívmányaként számon tartott célzott terápiában (biológiai terápia) részesülő betegek körében is egyre sürgetőbbé vált egy olyan szervezet kialakulása, mely megteremti azt a társas összefogást, mely egymásnak segítséget nyújt, hogyan érvényesítse azon jogát, hogy minél korszerűbb betegellátásban és gyógykezelésben részesüljön.

2011-ben fogalmazódott meg bennünk egy olyan betegklub létrehozásának terve, mely összefogja a Magyarországon célzott terápiában részesülő arthritises betegeket. Az eltelt két év alatt elkezdődött a tagok toborzása, a konkrét tervek, célok, elképzelések megvitatása.

2013 nyarán megtörtént az első alakuló gyűlés, ahol a tisztségek megválasztása, a feladatok felosztása, kiosztása volt a fő napirendi pont. 2013 szeptemberében a Magyar Reumatológusok Egyesülete debreceni vándorgyűlésének keretében a Magyar Reumatológiai Szakdolgozók és a Magyar Reumabetegek Egyesülete által közösen szervezett Betegfórumon, kongresszuson az ott megjelent reumatológusoknak, szakdolgozóknak, és a meghívott betegeknek a kerekasztal beszélgetés keretében bemutathattuk Egyesületünket, céljainkat, elképzeléseinket, terveinket.

Egyesületünk neve: Reumabetegek a Célzott Terápiáért Egyesület, amelyet tizenkét alapító tag - reumabeteg, hozzátartozó, szakdolgozói segítő - hozott létre. Az Egyesületet az illetékes Fővárosi Törvényszék 13.Pk.60.578/2013/4 számú végzése általi bejegyzése megtörtént a 15.333. nyilvántartási szám alatt.

Tudjuk, hogy az általunk elfogadott Alapszabály csak ezzel a bejegyzéssel lépett teljes terjedelmében életbe, a tisztségviselők megbízatása akkortól vált hatályossá és a korábbi érdeklődők, az újonnan jelentkezők is csak ezután léphetnek be tagként az Egyesületbe.

Tóth Gábor                                           Tófalvi Tímea
Elnök                                                     Főtitkár

Copyright © 2015 Celterapia.com

RECTE adószáma: 18621941-1-41

1023 Budapest, Ürömi u. 56.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 worldmap

 

 

Szervezetünk az ActionCOACH Magyarország és Preiner Anna Mária üzleti coach támogatásával dolgozik céljai valóra váltásáért.

Powered by Warp Theme Framework