Gyógyíthatatlan gyulladás támadja a magyarokat: százezer ember érintett

• 2018. augusztus 06.-án, hétfőn 05:29-kor megjelent Veres Dóra írása, Tóth Gábor elnökkel készítet interjúja alapján.

"Nagyjából a világ 1 százalékát érinti a rheumatoid arthritis nevű betegség, vagyis az idült ízületi gyulladás. Magyarországon becslések szerint nagyjából százezren érintettek, közülük nagyjából 9 ezren részesülnek biológiai terápiában. Ugyan a kezelés segít és az állandó fájdalom és mozgásszervi problémák mellett közel teljes életet élhetnének, csakhogy a havi egyszeri kontroll és állandó vizsgálatok, valamint maga az, hogy megváltozott munkaképességűek nagyon nehézzé teszi, hogy munkát találjanak. Tóth Gábor, a Reumabetegek a Célzott Terápiáért Közhasznú Egyesület elnöke beszélt a Pénzcentrumnak arról, milyen az élet a betegséggel, milyen nehézségeik és kiadásaik vannak a betegeknek. ..."

Teljes cikk elérhető ide katintva: www.penzcentrum.hu

Miért a Metotrexát?

Az immunmediált arthritisek (Rheumatoid  Arthritis és az Arthritis Psoriatica) terápiájában a kezelés alapját a betegségmódosító kezelés jelenti. Ezek azok a gyógyszerek, amelyek hosszabb távon megakadályozzák az ízületek tönkremenetelét, javítják a mozgásszervi funkciót, hosszabb életet biztosítanak a betegek számára. Közéjük tartozik a metotrexát, amely a betegség módosító szerek között a legrégebbi, ma is leggyakoribb alkalmazású és a legnépszerűbb készítmény. A betegség módosító kezelés reumatológiai alkalmazása azonban nem volt egyértelmű. Az ide vezető út, nem volt egyszerű és közel 50 évig tartott, míg a gyógyszer helye a reumatológiában kialakult.

Cikk folytatása

Több ellátóhelyet kérnek a reumás betegek

A medicalonline.hu cikket jelentetett meg a 168 óra újságban megjelent "Harcbaszállnak speciális gyógyszerükért a reumabetegek" című cikk alapján. A cikk Tóth Gábor elnökünkkel készült riport alapján az egyesületünkről és a kialakult egészségügyi helyzetről ad rövid áttekintés.

"Biológiai gyógyszereik könnyebb eléréséért, az őket ért hátrányos megkülönböztetés ellen, valamint a ne­­héz helyzetüket figyelmen kívül hagyó döntésekkel szemben indultak harcba azok a betegek, akik nemrég létrehozták a Reumabetegek a Célzott Terápiáért Egyesületet."

A medicalonline.hu írása!