Advance|Medical, Union Biztosító/PrivateMedPro kontra egészségügyi „biztosítás” egy „biztosított” szemszögéből

Egy biztosított. Milyen sokan „ismerjük” ezt a kifejezést. Vagy legalábbis azt hisszük, hogy tudjuk mit takar/fed ez az „állapot”.

Fizetünk, kötünk, befektetünk, bízunk, s a legvégén szembesülünk, hogy jól hangzatos reklám lőzungokon kívül nem kapunk, vagy hosszas utánjárás után semmit/minimálisat, befizetett beinvesztált pénzünkért/bizalmunkért.

Így jártam én is legutóbb a címben nevesített „társaságokkal”. Munkahelyem kötött minden munkavállalója számára biztosítást. Gondolván, ez egy jó dolog. Nem a minimális összegre, hanem a tulajdonosok nagyvonalúságát bizonyítva, megemelt, kétszeres biztosítási összegre évente.

Személy szerint nagyon megörültem ennek a kezdeményezésnek. Legalább (én kis naiv!) kideríthetek olyan „dolgaimat”, mint a cöliákia, laktózintolerancia. Nem kell írd-és-mondd, hosszú hónapokat várnom/szenvednem (ismerős egyeseknek igaz?) az állami ellátásban, hanem mint a magánegészségügy hirdeti magát, gyorsan lezongorázom ezt a kivizsgálási folyamatot.

Hát, nem így lett!, Sőt, sehogy nem lett!

Cikk folytatása

Újabb területen szakad le Magyarország a régiós versenytársaktól

A Portfolio.hu gazdasági hírportálon az alábbi cikk jelent meg a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatban, amely a mi működésünket, mindennapjainkat is (hosszú távon) nagymértékben érinti:

A klinikai vizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet szerdai szakmai eseményén az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete és figyelmeztettek: hazánk ezen a területen egyre inkább versenyhátrányba kerül, már a régiós országokkal szemben is. Miközben ugyanis nálunk kimutatták, hogy csökken az ilyen vizsgálatok száma, addig például Romániában vagy Bulgáriában megvalósulnak ezek. Ami viszont kedvező, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumban készülőben van egy gyógyszerinnovációt érintő stratégia.

A teljes cikket az alábbi linken olvashatja el:

www.portfolio.hu

Portfolio

4. Betegszervezeti Tapasztalatcsere Találkozó (EEPO) Belgrád, Szerbia

IMG 2516 web sAz idei találkozó témája a "A jövő egészségügyi környezetének kialakítása", a találkozót Belgrádban tartották november 12 – 14 között.

Az idei EEPO a legutóbbi 3 rendkívül sikeres találkozón alapult. Célja az volt, hogy felajánlja a platformot a résztvevő/meghívott országok betegszervezetek érdekképviseleti képességének továbbfejlesztéséhez, hálózatépítéshez és tanuláshoz egymástól/egymásért.

A betegcsoportokkal fenntartott kapcsolatok kiépítése és fenntartása a Roche egyik prioritása és a valódi partnerség útja a jövő egészségügyi környezetének kialakításában.

Az idei találkozói résztvevők száma nagyságrendileg 45 – 50 fő volt, jellemzően a délkelet-ázsiai régió képviselői voltak többségben. Ezen kívül, nem EU-s országok, valamint EU-s tagság előtt álló országok betegszervezetei képviseltették magukat.

Cikk folytatása

Dunaújváros 2018. november 30. Betegfórum!

DSC 0012 web sRövid pontosítás, telefon egyeztetés, 2018. november 29.-én este az indulás időpontjáról. Budapest Déli pályaudvari indulás 10:40 perckor induló vonattal. Mindenki más városból érkezik, de igyekszünk a vonatnál találkozni.

Kisebb - nagyobb akadályokból (a MÁV jóvoltából) adódóan. A "futás" erősen túlzás, de nagyokat fújtatva az utolsó előtti pillanatban a vonat indulása előtt megérkezett Tóth Gábor az Egyesületünk elnöke, aki szívén - lelkén viseli és segíti, és tesz érte, és támogatja és, és, és… Ahogy Ő fogalmaz:" az övéiért " értünk!

Tóth Gábor az élen, a Tanárnő, Hudoba Éva diplomás főnővér és Scheibli Erzsébet, érintett. Négyen mentünk Dunaújvárosba a Munkás Művelődési Központba, hogy az érdekelteket, illetve az érintetteket tájékoztassuk és ismertessük a lehetőségekről, és tudatosítsuk bennük a gyógyulás felé vezető utat.

Továbbá a tényeket bizonyítva, hogy nem csak az idős korosztály köreiben létezik a reuma betegség. Ennek felismerése mennyire fontos tényező a körülöttünk élő ifjúság életében - köreiben.