Batthyány tér bemutató - Batthyány tér margójára

Programjaink: 2018-10-27
...szóval megtörtént, eltelt.

Nem így terveztük, nem így gondoltam (Tóth Gábor). De, erősítettek a társaim, ez is egy eredmény. Ma is tettünk egy lépést afelé, hogy a Társadalmat felkészítsük, megerősítsük egy mindenki által „ismert”, mégis ismeretlen népbetegség felismerésében. Ez, a gyulladásos ízületi betegség.

Sajnálatosan és keserűen vettük tudomásul, hogy a jelenkori Társadalom csak akkor fordul orvoshoz, mikor már késő… Nem vesszük (dehogy is vesszük!) figyelembe, azt a sajnálatos tényt, melyet már nagyon sokszor, sok helyen elhangzott már: a prevenció.

Arra még „gyúrnunk” kell, hogy igenis vannak olyan – legalábbis tőlünk nyugatabbra fekvő/elhelyezkedő – társadalmak, hogy egy betegszervezet ugyanolyan relevanciákkal (ha nem fontosabb!) rendelkezik, mint az orvosok. Még mielőtt mindenki nekünk esne (mert ebben tagadhatatlanul élenjáró a magyar ember) ezen kijelentésünkért, tisztázzunk egy nem elhanyagolható tényt!: a betegszervezetek egyfajta „sorsközösséget” alkotnak, igyekezve támogatni, segítséget nyújtani embertársainknak, valamint a minket ellátóinknak. Mindezt úgy, hogy hiteles és pontos tájékoztatást nyújt a minket (betegeket) érintő, ellátó, segítő, informáló „javakról”.

Cikk folytatása

RECTE - Batthyány téren október 27.-én 10:30-tól

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy Egyesületünkkel 2018 október 27-én Budapest I. kerületében a Batthyány téren a metró feljáró-villamos megálló között találkozhatnak ahol az érdeklődők kipróbálhatják a TV2 riportunkban bemutatott "reumatikus mozgást imitáló" kesztyűnket is.

A helyszínen 10:30-tól 14:00-ig terjedően szívesen látjuk érdeklődőinket!

RECTE LOGO atlatszo kicsi

Taggyűlési Meghívó

Kedves tagjainkat ezúton is meghívjuk a Reumabetegek a Célzott Terápiáért Közhasznú Egyesület (RECTE) évi rendes taggyűlésére.

A taggyűlés helyszíne: az egyesület székhelye,RECTE LOGO 180x180

1023 Budapest, Ürömi utca 56.

II. em. Nagytárgyaló

A taggyűlés időpontja: 2018. december 15. (szombat) 10:30

Napirendi pontok:

·      Éves szakmai beszámoló.

·      Éves pénzügyi beszámoló

- előterjesztő: Parragh Tamás

·      Benyújtott pályázatok ismertetése

- előterjesztő: Tóth Gábor

·      Elméletből a gyakorlatba emelése, ismertetése

·      Ifjúsági tagozat szakmai beszámolója

- előterjesztő: Guth Ádám

·      Programterv 2019-re (Működési és üzemeltetési terv)

- előterjesztő: Tóth Gábor és Parragh Tamás

·      Kérdések, kötetlen beszélgetés

Tóth Gábor

elnök

s.k.

A taggyűlést követően - a közelgő ünnepre való tekintettel - rövid Karácsonyi megemlékezés tartunk!

Sok szeretettel várjuk tagjainkjat!

RECTE riport a Tv2 Mokkában (október 12.)

1793Egyesületünket az a megtiszteltetés érte, hogy a XXII. Nemzetközi Arthritis Világnap alkalmából október 12-ére Elnökünk, meghívást kapott a TV2 Mokka című műsorába.

A műsor a Mokkában október 12-én volt megtekinthető a TV2 csatornán. Elnökünkkel készült beszélgetést a Logókra kattintva, vagy a cikket megnyitva illetve kezdőlapunkon is megtekinthetik!

RECTE LOGO atlatszo kicsi