Újabb területen szakad le Magyarország a régiós versenytársaktól

A Portfolio.hu gazdasági hírportálon az alábbi cikk jelent meg a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatban, amely a mi működésünket, mindennapjainkat is (hosszú távon) nagymértékben érinti:

A klinikai vizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet szerdai szakmai eseményén az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete és figyelmeztettek: hazánk ezen a területen egyre inkább versenyhátrányba kerül, már a régiós országokkal szemben is. Miközben ugyanis nálunk kimutatták, hogy csökken az ilyen vizsgálatok száma, addig például Romániában vagy Bulgáriában megvalósulnak ezek. Ami viszont kedvező, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumban készülőben van egy gyógyszerinnovációt érintő stratégia.

A teljes cikket az alábbi linken olvashatja el:

www.portfolio.hu

Portfolio