Batthyány tér bemutató - Batthyány tér margójára

Programjaink: 2018-10-27
...szóval megtörtént, eltelt.

Nem így terveztük, nem így gondoltam (Tóth Gábor). De, erősítettek a társaim, ez is egy eredmény. Ma is tettünk egy lépést afelé, hogy a Társadalmat felkészítsük, megerősítsük egy mindenki által „ismert”, mégis ismeretlen népbetegség felismerésében. Ez, a gyulladásos ízületi betegség.

Sajnálatosan és keserűen vettük tudomásul, hogy a jelenkori Társadalom csak akkor fordul orvoshoz, mikor már késő… Nem vesszük (dehogy is vesszük!) figyelembe, azt a sajnálatos tényt, melyet már nagyon sokszor, sok helyen elhangzott már: a prevenció.

Arra még „gyúrnunk” kell, hogy igenis vannak olyan – legalábbis tőlünk nyugatabbra fekvő/elhelyezkedő – társadalmak, hogy egy betegszervezet ugyanolyan relevanciákkal (ha nem fontosabb!) rendelkezik, mint az orvosok. Még mielőtt mindenki nekünk esne (mert ebben tagadhatatlanul élenjáró a magyar ember) ezen kijelentésünkért, tisztázzunk egy nem elhanyagolható tényt!: a betegszervezetek egyfajta „sorsközösséget” alkotnak, igyekezve támogatni, segítséget nyújtani embertársainknak, valamint a minket ellátóinknak. Mindezt úgy, hogy hiteles és pontos tájékoztatást nyújt a minket (betegeket) érintő, ellátó, segítő, informáló „javakról”.

A A RECTE mindezt így fogalmazta meg egy mondatban: „A korszerű, innovatív betegellátáshoz és gyógykezeléshez, különösen a célzott terápia vívmányaihoz való hozzáférés jogának érvényesítése.”

Ezért az egyetlen egy mondatért alakult, ténykedik, segíti a gyógyítókhoz történő mihamarabbi eljutást az Egészséges Társadalom tagjaiból.

Bevalljuk, ez – mint ahogy fentebb is jelzésre került – nehéz, és göröngyös út… De akkor is! Akkor sem adjuk fel!, igyekszünk a mai napon „tapasztaltakon” túllendülni és folytatni munkánkat!

Mert, előbb – utóbb mindenki számára „érezhető” lesz különféle mozgásszervi megbetegedések. És a hozzájuk tartozó társuló betegségek megjelenése. És ekkor, bizton állíthatjuk jelenlegi tudásunk szerint, számíthatnak a RECTE által felhalmozott tudásra, kapcsolatokra, szemléltetőkre, társakra.

Addig is zárszónak egy gondolat még:

Nem árusítunk semmit, nem oktatunk ki senkit, nem zaklatunk senkit. Kérjük, hallgassanak meg bennünket legközelebb, ha velünk találkoznak! Egyszerűen csak, segíteni szeretnénk! ;-)

DSC 0003